Välj antal och gör sedan din förfrågan direkt till oss så hör vi av oss så fort som möjligt.

CATERINGMENYER

Libanesisk Catering Stockholm

 


 

Varmt välkommen till Golden Kitchen – ditt val av libanesisk catering i Stockholm! Ska du planera en firmafest, konferens eller födelsedagsmiddag? Det libanesiska köket gör varje evenemang trevligare. Vi tar emot beställningar långt i förväg såväl som mer akuta. Skräddarsy dina rätter efter matpreferenser och antalet gäster.

Njut av vällagad falafel, spenatfyllda piroger, tabbouleh, hummus och mycket mer. Nedan hittar du våra cateringmenyer!

MENY 1 (minst 10 pers) - 199kr

Hummus ( Kikärtsröra) vegan/glutenfritt

Mhamara ( Ajvar röra) vegan

Baba Ghanough ( Aubergineröra) vegan/glutenfritt

Labne ( Kryddad yoghurt )

Tabbole ( Persilja & Tomatsallad ) vegan

Falafel (Friterade bönbollar) vegan

Jawaneh ( Kycklingvingar) /glutenfritt

Sambosak ( Köttfärspiroger)

Fatajer ( Spenat piroger) vegan

Rakakat ( Ostrullar) vegetarisk

Kibbe ( Nötfärs fyllda vetebullar)

Pitabröd

MENY 2 (minst 10pers) - 250kr

Hummus ( Kikärtsröra)

Mhamara ( Ajvar röra)

Baba Ghanough ( Aubergineröra)

Labne ( Kryddad yoghurt)

Tabbole ( Persilja & tomatsallad )

Falafel (Friterade bönbollar) vegan

Jawaneh (Kycklingvingar)

Shish kafta (Kebab spett)

Taook (Kycklingspett)

Batata (Klyftpotatis)

Sambosak ( Köttfärspiroger)

Fatajer (Spenat piroger)

Rakakat (Ostrullar)

Kibbe ( Nötfärs fyllda vetebullar)

Pitabröd

MENY 3 (minst 10 pers) - 370kr

Hummus ( Kikärtsröra)

Mhamara ( Ajvar röra)

Baba Ghanough ( Aubergineröra)

Tarator Djej ( Kycklingröra)

Labne ( Kryddad yoghurt)

Tabbole ( Persilja & Tomatsallad )

Fattosh ( Grönsakssallad med friterad bröd)

Ardishouke ( Marinerade Kronärtskockor)

Halloumi ( Friterad Halloumi)

Scampi (stekta tigerräkor)

Jawaneh (Kycklingvingar)

Shish Kafta (Kebab spett)

Taook (Kycklingspett)

Batata ( Klyftpotatis)

Falafel(friterade bönbollar)

Sambosak ( Köttfärspiroger)

Fatajer (Spenat piroger)

Rakakat (Ostrullar)

Kibbe ( Nötfärs fyllda vetebullar)

Pitabröd

VEGETARISK MENY (minst 10 pers) - 230 kr

Hummus ( kikärtsröra)

Mhamara ( ajvaröra)

Baba G ( aubergineröra)

Tabbole ( persilje&tomat sallad )

Fattosh ( grönsakssallad med friterad bröd)

Arnabit (Friterade blomkål)

Fatayer (Spenat piroger)

Fatayer zeiton (Oliv piroger)

Falafel

Burgul

Haricot verts gryta med tomatsås

Rakakat ( ostrullar)

Halloumi ( friterad halloumi)

Plockmeny

Beställ nu!

  När du klickar på ”Skicka”, ger du automatiskt ditt godkännande (samtycke) till att vi lagrar dina uppgifter.

  Ditt val av libanesisk catering i Stockholm

  Vår restaurang, i Spånga, startades på 80-talet och har sedan dess serverat tusentals nöjda kunder. Se fliken för referenser. Vårt mål är att varje gäst ska få en kulinarisk upplevelse, baserat på passionen våra kockar har för matlagning och de färska råvaror vi alltid använder. Vare sig du kommer och besöker oss i Spånga eller beställer catering kommer du att få en matupplevelse utöver det vanliga.

  Det libanesiska köket

  Det libanesiska köket är djupt rotat i landets historia och kultur. Det karaktäriseras av sin mångsidighet, användningen av färska ingredienser och gemenskap. En festmåltid är inte bara en kulinarisk upplevelse utan även en social tillställning, där delande och umgänge står i fokus.

  Proteiner tar en central plats i det libanesiska köket med rätter som falafel, friterade bönbollar, och diverse kötträtter. Shish kafta (kebabspett) och jawaneh (kycklingvingar) är sådana exempel. Dessa kompletteras ofta med smårätter som pitabröd, labneh (kryddad yoghurt), och olika sallader.

  För dig som inte gillar stark mat är det libanesiska köket perfekt. Det som kännetecknar rätterna är att de är smakrika, snarare än starka. Kryddorna blandas omsorgsfullt för att lyfta varje rätt.

  Rätterna är ofta kryddade med en blandning av örter och kryddor som sumak, koriander och mynta, vilket ger en distinkt smak. Olivolja, vitlök och citron används generöst. Måltiderna avslutas ofta med söta delikatesser, bland annat baklava.

  Meze - smårätter

  Meze kommer från persiskans maza, som betyder “att smaka”. Konceptet består av smårätter som serveras i form av en förrätt eller en måltid i sig. Meze kan liknas vid den svenska versionen – smörgåsbord. Meze inkluderar bland annat hummus, mhamara (kryddig och rökig paprikaröra), baba ghanough (en rökig aubergineröra), tabbouleh (fräsch persilje- och tomatsallad) och mycket mer.

  När du beställer från våra cateringmenyer är det just meze du får, ett stort utbud av fantastiska smårätter som nära och kära kan dela på!

  Vanliga frågor

  ”Jag planerar ett event där gästerna har olika behov, några är vegetarianer och andra har glutenintolerans. Kan era cateringmenyer anpassas för att tillgodose dessa behov?”

  Svar: Absolut, vår catering är redan anpassad efter alla behov. Fördelen med meze-rätterna är att det finns en mängd olika alternativ för alla. Låt oss veta om ni har några specifika önskemål eller allergier, så ser vi till att alla i sällskapet kan njuta av bekymmersfri måltid.

  ”Hur fungerar leveransen av er catering? Hur långt i förväg behöver jag beställa?”

  Svar: För att säkerställa bästa möjliga service, rekommenderar vi att beställningar görs minst en vecka i förväg. Med största sannolikhet har vi möjligheten att ordna catering med kortare varsel. När det gäller leverans beror det på eventets storlek och plats. Vi kan ordna leverans direkt till platsen och till och med ordna personal för servering om så önskas.

  ”Har ni några signaturrätter som jag bör överväga för mitt evenemang?”

  Svar: Vår catering består av våra meze-val, som hummus, tabbouleh och falafel, samt grillade rätter som shish kafta och taook. Låt oss veta om du är intresserad av att inkludera några speciella rätter, eller om några rätter från våra paket inte intresserar dig.

  Kött från grillen

  Kött spelar också en viktig roll i det libanesiska köket, särskilt i festliga sammanhang och vid speciella tillfällen. Shish kafta (kebabspett), kibbeh (vetebullar fyllda med nötfärs), och jawaneh (kycklingvingar) är exempel på kötträtter. Köttet bereds ofta omsorgsfullt med marinering och kryddning vilket resulterar i djupa, rika smaker.

  Kött används också för att skapa kontraster i smak och textur, vilket är tydligt i meze, där kötträtter kan serveras sida vid sida med vegetariska rätter. Här skapar våra cateringmenyer en perfekt balans mellan vegetariska och köttbaserade meze-rätter, allt ackompanjerat med de mest trevliga såser.

  Catering - för små och stora sällskap

  Vi lyssnar noga på dina önskemål, skräddarsyr menyer efter särskilda preferenser och ser till att presentationen är lika tilltalande som smakerna. Vår passion för mat genomsyrar allt vi gör, och vi strävar efter att överträffa dina förväntningar med god service såväl som matkvalitet. 

  För några av våra cateringmenyer krävs en beställning anpassad efter minst 10 pers, men efter detta krav är flexibiliteten ett faktum. Oavsett om det handlar om en kontorslunch, ett bröllop eller en familjesammankomst, kan vi göra din nästa tillställning till en kulinarisk resa.

  Vegetariska alternativ

  Som sagt, libanesisk mat utgör ett litet himmelrike för vegetarianer. I kontrast till många andra matkulturer, där många rätter till stor del kretsar kring kött, utgör Libanon ett undantag. Det libanesiska köket har fortfarande många kötträtter, men dess hjärta pulserar med en mängd små rätter som ofta är vegetariska. Däribland hummus, baba ghanough, fattoush, sumak, falafel, rakakat, fatayer, arnabit och mycket mer.

  Det libanesiska köket är en hyllning till grönsakernas mångfald. Varje rätt visar hur något enkelt, som en grönsak, kan omvandlas till en smakfylld skapelse.

  Libanesisk catering i Stockholm - vad kan du förvänta dig?

  När du anlitar oss för att laga och leverera libanesisk catering kan du förvänta dig god mat och god service till ett gott pris. Det libanesiska köket är mycket mångsidigt, och har garanterat något för varje gäst som tar del av buffén. 

  Vi levererar till privatpersoner såväl som företag –  till stora såväl som små event. Kontakta oss idag om du vill ha mer information, eller om du är intresserad av att beställa catering! 

  Glöm inte att boka ett bord i förväg!

  Boka bord